A kezdetek

A kezdetek

Az egész dolog úgy kezdődött, hogy még nyáron gondolkodtam azon, mivel lehetne a sulit most ősszel kezdő lányommal megismertetni a programozás és a bütykölés rejtelmeit. Először a Scratch Jr. kis gyerekeknek szóló kódolást tanító alkalmazást találtam meg, ami elég jónak tűnt. Meg is kérdeztem az osztály Facebook csoportjában, hogy esetleg van-e kedve valakinek még csatlakozni, és részt venni egy mini “tanfolyamon”. Volt pár jelentkező.

Utána kicsit később, augusztusban beszélgettem erről a munkahelyemen egy kollégámmal, akiről tudtam már korábbról is, hogy gyerekekkel LEGO-s versenyeken veszt részt és készíti fel őket. Ő említette, hogy létezik egy FIRST LEGO League Jr. program is, ahol az egészen kicsik (6+ korosztály) is már részt tud venni egy megmérettetésen, ráadásul a gyerekek által igen kedvelt LEGO kockák segítségével. Ezeknek az éves programoknak (challange-ek) minden évben van egy tematikája. Az idén a városi népesedés és az új kihívások megválasztolása a városok fejlődése és terjeszkedése miatt. Ez a Boomtown Build challange.

Nosza, újra futottam egy kört, és megkérdeztem, van-e valakinek kedve ebben részt venni. Megint voltak jelentkezők, így végül összeállt egy négyfős csapat Liza lányom osztálytársaiból és egy szomszéd kisfiúból. Úgyhogy most már együtt vágunk neki ennek a programnak, a tervek szerint hetente találkozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük